24 май с БНТ 2

24 май с БНТ 2
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Честит празник на българската просвета и култура и на славянската писменост.

В празничното предаване ще видите:

- И тази година учители, ученици, артисти и граждани ще преминат по варненските булеварди в традиционното за града шествие на 24 май.

- В Пловдив по традиция всички училища, заедно с мажоретни състави и духови оркестри, преминават в шествие през центъра на града. А днешният 24 май е по-специален за града под тепетата, защото само преди няколко дни Пловдив официално бе коронован за европейска столица на културата през 2019-та година.

- В Благоевград ще ви покажем срещата на поколения възпитаници на Националната хуманитарна гимназия „Св.св. Кирил и Методий“ - бивша Солунска. Там за 135-и път ще бъде честван патронният празник на училището. По-късно ще бъдем на площад „Македония“, където близо 3 хиляди деца от региона, сред тях и гости от македонския град Струмица, участват в панаира, посветен на празника на града.

- Знаете ли кои са най-новите думи в българския език и как се пишат? А знаете ли кои думи вече не могат да се намерят в речника? Ако се чувствате уверени, може да сверите знанията си на три места в София. Ние ще ви покажем как. Ще видите и как едно телефонно обаждане може да ви спести ровене в интернет и речници. Ще се включим и в една наистина свободна книжарница на открито на Езерото с лилиите в Борисовата градина. Там всеки може да донесе или да си вземе книги безплатно. Ще ви покажем и мястото, където старите софиянци са се усамотявали с книгите.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад