Четвъртата власт

Историята на една "Кървава есен"Политически трилър

Държава: Германия
Година: 2012
Времетраене: 115 минути
Четвъртата власт
За продукцията

Сценарист и режисьор: Денис Ганзел

В ролите: Мориц Блайбтрой, Каша Смутняк, Макс Римелт, Раде Сербеджия, Марк Иванир, Райнер Шьоне, Маша Токарьова и др.

Пролог: "Историята в този филм и описаните събития и герои са фикция".

Германски журналист в Москва е обвинен в терористичен акт, докато се опитва да разследва дейността на руските тайни служби.


Режисьор и сценарист, Денис Ганзел снима история за несвобода, тероризъм и много скрит журналистически героизъм. Роден в Хановер, Денис Ганзел живее в Берлин, завършил е Мюнхенския филмов университет. Снима първия си филм "Фантом", докато учи. Следва популярност с "Момичета на върха", "Вълната", Преди срива". Докато търси средства за филми, снима и комерсиални проекти.

Москва, края на 90-те години на ХХ век. Берлинският журналист Паул Янсен пристига в Москва. С помощта на семейния приятел Алексей Онегин, започва работа в известното списание "Москва Мач", където някога е работил баща му.

С фотографа Дима се опитва да навлезе под повърхността на глобализираната руска столица.

Обстановката в страната изглежда както винаги - контрастна и някъде критична, тогава заради Чечения. Паул се запознава с радикалната журналистка Катя. Тя има проблеми с редакцията заради "свободата на словото".

Паул се опитва да помогне, двамата започват да се срещат и той се влюбва. Но Катя изчезва точно преди бомбен взрив в метрото. Паул е обвинен в тероризъм и затворен. Оттук нататък, ако успее да избяга и да събере нещо за това, което търси, може би ще напише историята в своята "Кървава есен".

*Журналистите търсят истината, която е навън или тази, за която им е "уредено" да излезе навън...

*zr