Време за приготвяне: 30 минути
Нужните продукти:
450 г говеждо месо
8 кисели краставички
30 г масло
1 глава лук
3 скилидки чесън
сол
1/2 ч.л. черен пипер
ким на зърна
смлян кимион
2 с.л. доматено пюре
2 домата
1 връзка пресен лук
150 г сирене чедър
2 яйца
2 с.л. майонеза
1 с.л. горчица
½ чаша сметана
4 кръгли питки за сервирането
Начин на приготвяне:
Нарежете добре охладеното месо и го смелете. Овкусете каймата със сол, черен пипер, ким на зърна и млян кимион. Изпържете я в сух тиган. Добавете масло, за да не е суха.
Наситнете лука и го запържете с масло в отделен тиган. Прибавете го към каймата. Добавете обелени домати конкасе, наситнен пресен лук, наситнени кисели краставички.
В купа настържете сиренето и го смесете с яйцата, сметаната, майoнезата, горчицата и доматеното пюре. Разбъркайте хубаво и изсипете при каймата. Отново разбъркайте и сложете в тавичка да се изпече на 200 C. По желание можете да изпечете бъргъра в кръгли рингове върху хартия за печене.
Разрежете хлебчетата по средата, изпечете ги на грил с масло. Сложете по средата от печения пълнеж, настърган чедър и сервирайте бургера с пресен домат, кисели краставички.
Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във
Facebook
и
Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в
TikTok
Намерете ни в
Google News