Чийзбургер на фурна

Чийзбургер на фурна
В предаването
Всички броеве

Време за приготвяне: 30 минути

Нужните продукти:

450 г говеждо месо

8 кисели краставички

30 г масло

1 глава лук

3 скилидки чесън

сол

1/2 ч.л. черен пипер

ким на зърна

смлян кимион

2 с.л. доматено пюре

2 домата

1 връзка пресен лук

150 г сирене чедър

2 яйца

2 с.л. майонеза

1 с.л. горчица

½ чаша сметана

4 кръгли питки за сервирането

Начин на приготвяне:

Нарежете добре охладеното месо и го смелете. Овкусете каймата със сол, черен пипер, ким на зърна и млян кимион. Изпържете я в сух тиган. Добавете масло, за да не е суха.

Наситнете лука и го запържете с масло в отделен тиган. Прибавете го към каймата. Добавете обелени домати конкасе, наситнен пресен лук, наситнени кисели краставички.

В купа настържете сиренето и го смесете с яйцата, сметаната, майoнезата, горчицата и доматеното пюре. Разбъркайте хубаво и изсипете при каймата. Отново разбъркайте и сложете в тавичка да се изпече на 200 C. По желание можете да изпечете бъргъра в кръгли рингове върху хартия за печене.

Разрежете хлебчетата по средата, изпечете ги на грил с масло. Сложете по средата от печения пълнеж, настърган чедър и сервирайте бургера с пресен домат, кисели краставички.