Човекът от Централата

Целта на "Централата" отново е Хавана...Комедия

Държава: Франция, Великобритания, САЩ
Година: 2000
Времетраене: 95 минути
Човекът от Централата
За продукцията

Сценарий и режисура: Питър Аскин, Дъглас Макграт

В ролите: Алън Къминг, Антъни Лапаля, Денис Лиъри, Дъглас Макграт и др.

Ретрохумор: Гимназиален учител в заговор срещу Фидел Кастро през 60-те...

Незабележима шпионска сатира със забележителни имена- Дъглас Макграт като перфектния шпионин, Сигърни Уивър- като истинска чародейка, Антъни Лапаля като по-добрия образ на Фидел Кастро, Джон Туртуро като "необикновен войник" заедно с Алън Къмниг, Денис Лиъри и дори Уди Алън - в игра на шпиони, с чувство за хумор и алюзия за Греъм Грийн с "Нашият човек в Хавана".

Познат като сценарист-режисьор на екранизацията по Джейн Остин "Ема" /1996/ с Гуинет Полтроу и Юън Макрегър/, Дъглас Макграт е съсценарист в "Куршуми над Бродуей", което обяснява и малката роля на Уди Алън като артистична размяна на услуги /въпреки отсъствието му в надписите/.

Алън Куимп е учител по английски език в Кънектикът, чиято съпруга постоянно го упреква в нуждата от "по-добра" работа. За да се отърве от натякванията на семейството си, Алън се обявява за агент на ЦРУ. Но това сякаш отваря ушите на Централата и той наистина се оказва в агентурна мисия, като ескортиращ руска балетна звезда в бягството му към Куба. Там вече революцията е в ход под окото на агенти, сновящи между генерал Батиста и Фидел Кастро...

Златна Романова