Да обичаш на инат

Чувствата не могат да "пеят" фалшиво

Държава: България
Година: 1985
Времетраене: 92 минути
Да обичаш на инат
За продукцията

Драма

По романа на Чавдар Шинов - "Да се любим на инат"

Сценарист и режисьор: Николай Волев
Оператор: Красимир Костов
Музика: Иван Стайков
В ролите: Велко Кънев, Иван Велков, Мария Статулова, Леда Тасева и др.

В "Да обичаш на инат" баща и син водят битка, в която победата не е по-малко опасна от загубата. Сблъсъкът между поколенията представя двете страни на един проблем - за фалшивите ценности...

СЮЖЕТ

40-годишният Радо Пешев е снабдител – кара зеленчуци от борсата по магазините.

Има 14-годишен син – Пламен и добра съпруга. Пламен случайно разбира, че баща му прави “черни” курсове - с контрольорката и група шофьори са измислили незаконен начин да правят пари. Разкритието съвпада с инцидент в училището. Там се провежда репетиция за честването на 24 май и учителят по музика дава тон за песен. Учениците се разсмиват, защото той пее фалшиво и всички го знаят, но... Пламен е набеден за инициатор на подигравките.

За да избегне наказанието, той трябва да се извини, но... учителят наистина пее фалшиво и извинението е равносилно на лъжа. Ситуацията се явява изпитание за честността и компромиса. Пламен бяга от къщи.

Радо не е убедителен в съветите и е наясно, затова решава да се откаже от спекулациите, но... да излезе от "играта” не е толкова лесно. Конфликтът между баща и син прераства в общ протест и на двамата срещу системата от фалшиви ценности.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад