Дамата с кученцето

Метаморфозите на мечтатаТелевизионен запис на моноспектакъл

Държава: България
Година: 1997
Времетраене: 90 минути
За продукцията

Постановка: Мариус Куркински

Режисьор: Дамян Петров

"Всичко това, което преди ми носеше радост изчезна". Какво тогава носи разнообразие в настъпилата пустота, с променливото настроение в илюзиите и желанията...

Телевизионен запис на авторски моноспектакъл на Мариус Куркински, по разкази на Антон Павлович Чехов, заснет в Сатиричен театър на 18.03.97., с публика.


*В чест на 50 годишнината на Мариус Куркински, Дворецът на културата и спорта във Варна ще представи "Мариус 50" - сборен моноспектакъл от 11 негови театрални изпълнения в"Дон Жуан" по Молиер, "Песен на песните" по библейски текстове, "Дамата с кученцето" по А.П.Чехов, "Самият човек" по Андрей Платонов, "Сънят" по Дж.Барнс, "Български разкази" по А. Каралийчев, "Сътресение" и "Черното пиле" по Н.Хайтов и др. /10 декември, 19.30ч., зала С.И.?Л.А./

"Тази идея за сборен моноспектакъл отдавна я имам като план. Аз съм започнал да играя моноспектакли от 1993 и чисто професионално исках да проверя как ще звучат причините, за които съм ги правил. Защото причина трябва да имаш, за да излезеш на едно представление и то конкретна. Интересно ми е да събера причините една до друга и да видя какво същество ще създадат. Няма да се щадя, ще покажа какви дивотии съм извършвал през годините, защото те не са малко …"

**Игрален филм на Мариус Куркниски - "Засукан свят", ще открие фестивала "Киномания" в Зала 1 на НДК на 14 ноември 2019.