Денят отблизо: Зелената линейка - 6 декември 2013

Денят отблизо: Зелената линейка - 6 декември 2013
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В това издание на "Денят отблизо" отново дойде часът на Зелената линейка, която не спира своя маршрут на здравето, въпреки минусовите температури.

Основна тема на днешното издание на здравното риалити е състоянието на кръвоносните съдове. То е в пряка връзка с нашето здраве, а проблемите с вените и артериите причиняват едни от най-често срещаните заболявания като венозната vlcsnap-2013-12-06-11h16m36s141недостатъчност и мозъчния инсулт. От тях страдат все повече млади хора.

Колко е важно свободното движение на кръвта в нашето тяло и какво може да го спре? Възможните модерни лечения на съдови проблеми и как да се предпазим?

Ангиологът д-р Детелина Луканова отговаря на конкретни зрителски въпроси, а Зелената линейка vlcsnap-2013-12-06-11h1гостува в Панагюрище, където прегледите на венозната система се извършваха с помощта на "Доплер".

Свикнали сме да казваме, че по Коледа се случват чудеса, но рядко се сещаме за техните създатели. А творци на доброто винаги има. Доброволчеството у нас все повече се превръща в мисия възможна.

vlcsnap-2013-12-06-11hФондация "Лале" и Националният алианс за работа с доброволци организира за трета поредна година националния конкурс "Доброволческа инициатива на 2013". В днешното издание на "Зелената линейка" ви представяме наградените.