Денят започва с Георги Любенов

„Денят започва с Георги Любенов” се излъчва на живо всяка събота и неделя от 7:55 до 11:00 часа и е логично „уикенд” продължение на делничния сутрешен блок „Денят започва”. Предаването е инфотеймънт магазин – едновременно информационно и забавно. То търси средата на новините от седмицата и забавната и непоказвана гледна точка към тях

Денят започва с Георги Любенов
За предаването
Всички броеве

тел. 02/814 2271

Facebook: Денят с Георги Любенов

E-mail: lubenov@bnt.bg

twitter: @GLubenov

instagram: georgi_liubenov

"Денят започва с Георги Любенов" - излъчва се на живо всяка събота и неделя от 7:55 до 11:00 часа по БНТ 1, повторения в събота и неделя от 16:00 часа по БНТ 4

Предаването "Денят започва с Георги Любенов" е инфотеймънт магазин - едновременно информационно и забавно. Гостите и темите следват горещите политически новини от седмицата. Предаването показва основните герои в събитията, предлага широки дебати и спорове по важните теми. Съща така представя забавни, артистични срещи с известни, но и позабравени гости. В "Денят започва с Георги Любенов" гостуват най-ярките личности на българската култура - представители на музиката, киното, театъра, литуратурата. Екипът на предаването кани както известните личности на България, така и дава път на младите, бъдещи звезди в тяхното поле на изява.

Предаването активно използва материали от Златния фонд на БНТ. Често гостуванията на различните личности в студиото са придружени от спомен за тях от телевизионния архив - рядко показвани кадри, забравени черно-бели ленти. Нещо повече - от сезон 2016/2017 предаването поддържа рубрика „Живите архиви", в която показва първите запазени изяви на най-известните и изтъкнати личности на културата, политиката, обществения живот.

„Денят започва с Георги Любенов" е предаване, подготвено и реализирано от екип на дирекция „Информация". В този смисъл то винаги е в готовност бързо да отрази извънредни събития, произшествия и бедствия, да се включи на живо от горещите точки.

Предаването предлага разнообразни телевизионни форми: интервюта, дискусии, репортажи, преки включвания. То е съвременно като внушение, динамично като форма и конструкция. С присъствието на харизматичен водещ, с чувство за хумор, разнообразно и провокативно, но и пълноценно за зрителите от най-широк периметър.