Динофрози

Метаморфоза в миналото за спасяване на бъдещето... След "Ангели приятели" и "Новите приключения на гормитите" италианското телевизионно студио "Мондо" заедно с продуцента Джоки Прециози продължава с нова анимационна изненада - метаморфозата...

Динофрози
За продукцията

Метаморфоза в миналото за спасяване на бъдещето...

След "Ангели приятели" и "Новите приключения на гормитите" италианското телевизионно студио "Мондо" заедно с продуцента Джоки Прециози продължава с нова анимационна изненада - метаморфозата "Динофрози".

Бащата на 12-годишния Том е бил прочут археолог, изчезнал по време на експедиция. Любопитен да разбере какво се е случило с него, синът търси следи в бащината лаборатория и открива стара макетна игра, с която Том и неговите приятели могат да се телепортират в далечното минало като динозаври с помощта на скали, наречени скалофрози. Том е лидер на групата, трансформиран като могъщия Тиранозавър Рекс. Боб е силен в битките трицератопс, който обича да похапва. Джон е смилодон, независим боец. Ерик е птерозавър, честен и неуверен, но майстор в технологиите. В праисторическата ера четиримата трябва да воюват за спасяването на динозварите и човешката раса в битка с Нецерон, Господарят на драконите и неговите съюзници - генерал Влад /дракон-вампир/, генерал Гладиус /дракон-гладиатор/, генерал Кобракс /дракон-змия/ и генерал Трийк - единственият различен, който вижда бедата в бъдещето... Неговата ДНК е открита от професор Уорнъл, стар приятел на бащата на Том..

Анимационен филм.

Италия, 2012г., 25 мин.

Сценарий: Фабио ди Рано, Валерия Джази, Рикардо Маца

Режисьор Орландо Коради

1 епизод

Началото

Четирима приятели попадат на стара игра с макети. Всеки взима по една пионка и по една карта. Изведнъж се пренасят в праисторически времена. Единият е саблезъб тигър, другият – птеродактил, Боб е с трицератопс, а Том – тиранозавър Рекс.

 

Акценти