Дискусия за новия политически сезон с представители на парламентарните групи

Дискусия за новия политически сезон с представители на парламентарните групи
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Дискусия в студиото с представители на всички парламентарни групи в Народното събрание.

„Ние още в началото на този парламент сме декларирали своето доверие към това управление, тази програма и към правителството начело с г-н Борисов. А това означава, че подкрепяме и решенията, свързани с екипа, които премиерът предложи. Нормално е в едно управление да има смяна на министри. Нашата ПГ изрази своето мнение, че тримата министри не носят персонална вина. Това мнение беше изразено от премиера и коалиционните партньори. Но министърът в крайна сметка носи политическа отговорност”, заяви Тома Биков от ГЕРБ.

По време на разглеждането на оставките и ветото на президента ПГ на БСП ще бъде в пълен състав в пленарната зала. Тези три оставки са гърмене на бушони, за да може министър-председателят да си спечели още малко политическо време, каза Стоян Мирчев. Според него държавните системи колабират. „Виждаме какво се случва в здравеопазването, сферата на сигурността, пътищата. Пълната отговорност е на г-н Борисов, тъй като нееднократно е показвал, че управлява авторитарно и че решенията ги взима той“.

Политическият съвет на коалиция „Обединени патриоти“ подкрепя и одобрява ръководството на ПГ. Одобрява и действията на представителите ни в Министерския съвет. НФСБ заявиха, че ще гласуват против оставките. С едно гласуване става освобождаването и назначаването на министрите. Предложените от г-н Борисов нови министри ще бъдат гласувани от цялата ПГ, обясни Десислав Чуколов. Той репликира Стоян Мирчев, че не може министрите да се наричат бушони. Ако не бяха подадени тези оставки, сега щяхте да казвате защо няма оставки.

За ДПС този ход с оставките на тримата министри ще спечели малко време на правителството. Има за цел да потуши малко напрежение, но ние не чухме най-важното – какво ще се подобри в системата, оглавявана от всеки съответен министър. Искаме да знаем кои са новите идеи, новата политика, дали ще се работи пак на принципа проба–грешка. Искаме да знаем какво ще се промени. Не е важно кой управлява, а как управлява, изтъкна депутатът от ДПС Хамид Хамид.

Типично в стила на "Воля" ние задаваме и се стремим да задаваме правилните въпроси. След трагичния инцидент се зададоха много въпроси и в момента в публичното пространство най-важно е дали ще бъдат сменени министрите. За управляващи и опозиция е важно как ще бъдат сменени, дали ще бъдат сменени и кой ще ги замести. Ние бихме задали въпроса - фирмата-изпълнител дали е изпълнила със същия материал и други обекти, коментира депутатът от ПГ на "Воля" Пламен Христов.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад