Дълбокото синьо море

От брега не се вижда дъното... на романсаДрама

Държава: Великобритания
Година: 2011
Времетраене: 98 минути
Дълбокото синьо море
За продукцията

Драма

Режисьор: Терънс Дейвис

В ролите: Рейчъл Уайз, Том Хидълстън, Ан Мичъл, Саймън Ръсел Бейл, Барбара Джефърд, Кара Кантс и др.

"Дълбокото синьо море" е адаптация по едноимената пиеса на Сър Терънс Мервин Ратиган - един от най-популярните английски драматурзи от средата на ХХ век, служил като пилот в Кралските военно-въздушни сили през Втората световна война.

След службата Ратиган остава писател с талант, почитатели и титла. Пиесите му отразяват етапи и връзки от живота - войната, възпитанието, любовта, семейството и отношенията в средната и висшата класа - сложни и завоалирани между скрупули, богатство, чувства и справедливост.

Най-популярните му творби са "Момчето от Уинслоу"(1946) с екранизация през 1999, "Версията на Браунинг"(1948), "Дълбокото синьо море"(1952), "На отделни маси"(1954), "Тема с вариации" (1958) и др.

С участието на Том Хидълстън от сериала "Нощният управител" и Рейчъл Уайз от италианските епоси "Открадната красота" на Бернардо Бертолучи и "Младост" на Пол Сорвино, историята в "Дълбокото синьо море" напомня дилемата в "Анна Каренина" , но в друго време и място, с тайни и нюанси....

*Златна Романова

ФИЛМЪТ-ПИЕСА

1950 година, Лондон. Хестър Колиър е съпруга на съдия от Върховния съд на Великобритания и започва страстна любовна афера с бившия военен пилот Фреди Пейдж, който е измъчван от спомените си във войната. Хестър се опитва да напусне съпруга си, но той отказва да й даде развод. Междувременнно връзката й с Фреди излиза от контрол…