Добро утро с БНТ2 – информационен блок (пряко предаване от София) – 01.03.2017

Добро утро с БНТ2 – информационен блок (пряко предаване от София) – 01.03.2017
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Честита Баба Марта! По стар български обичай днес всеки от нас закичва бяло-червена мартеница. С това ние си пожелаваме да сме живи и здрави, да е плодородна годината и да посрещнем с късмет новия цикъл в природата – пролетта. А след като тази година братята Голям Сечко и Малък Сечко не пропуснаха да покажат своя лют нрав, остава да се надяваме, че сестра им, Баба Марта, ще бъде по-благосклонна към нас с повече слънчеви и топли дни. Както знаете, когато тя се ядоса времето рязко се разваля, а когато се усмихне, слънцето огрява земята.

Акценти в предаването:

Гитантски мартеници ще посрещат днес жителите и гостите на Варна. Те са поставени на две емблематични места в града – Морската градина и площад „Независимост“. Как изглеждат мартениците и кой е техният автор. Останете с нас, за да разберете. А в рубриката ни „Регионален спорт“ ще ви срещнем с Богомил Костов, който се завърна със сребърен медал от престижния международен турнир по карате в Москва.

Два нови кабинета откриха в квартал „ТрАкция“ в Русе. В тях родители и млади жени от ромски произход ще получават безплатни здравни грижи. Как ще става това и какви здравни услуги ще се предлагат там, ще проверим на място. Ще ви покажем и много любопитна изложба на мартеници от миналия век, която представя русенският исторически музей. Каква е историята й? Останете с нас, за да разберете.

И още:

- инспектори проверяват сергиите за мартеници в столицата;

- националният парк-музей „Шипка-Бузлуджа“ гостува в Благоевград;

- в рубриката ни „Гост на деня“ в София ще ви срещнем с Кънчо Стойчев, председател на управителния съвет на съюза „Произведено в България“. Днес ще бъдат връчени наградите „Златна мартеница“ за принос към бизнеса у нас.


Ако искате да се свържете с нас, може да направите това във фейсбук на страницата ни „Добро утро с БНТ2”, на електронната ни поща utro_bnt2@bnt.bg или да ни се обадите на телефон 02/ 814 24 74. Изпращайте ни снимки и сигнали, които ние ще проверим на място.