Добро утро с БНТ2 – информационен блок (пряко предаване от София) – 02.03.2017

Добро утро с БНТ2 – информационен блок (пряко предаване от София) – 02.03.2017
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

На 2 март през 1954 г. УЕФА взема решение за учредяване на футболната Купа на европейските шампиони. Първото издание на купата е през 1955/56-та и е спечелено от отбора на Реал Мадрид. Турнирът е създаден по инициатива на журналиста Габриел Ано, от френския спортен всекидневник „Екип”. 16 клубни отбора участват в него, по правило шампиони на своята страна от предходния сезон. Интересна подробност е, че бившият Съветски съюз не участва в турнира до 1967 г., посочвайки тесните футболни календари поради дългата руска зима.

Акценти в предаването:

В благоевградско започна оглед на речните корита и районите около тях за незаконни сметища. Какви са санкциите за нарушителите и как ще се извършва почистването ще разберем малко по-късно в предаването. Ще посетим и Регионалния исторически музей, където днес ще има открит урок за българското опълчение.

Първите щъркели вече са забелязани в България. Както знаете, те са предвестници на пролетта и носят новия живот. С идването им започва и безплатно пролетно училище за родители. Подробности за него ще разберем малко по-късно. А как е изглеждала София веднага след Освобождението ще ви покажем в Музея за история на София. Очаквайте ни.

И още:

- започва безплатно обучение на безработни в Русе за озеленители и помощник-възпитатели;

- Хайдути от село ВойвОдиново се подготвят за отбелязването на 3 март;

- а в рубриката ни „Гост на деня“ в Пловдив ще ви срещнем с художника Мариян Миланов, за проекта да се украсява по едно дърво като мартеница във всеки град по света, където има българи.


Ако искате да се свържете с нас, може да направите това във фейсбук на страницата ни „Добро утро с БНТ2”, на електронната ни поща utro_bnt2@bnt.bg или да ни се обадите на телефон 02/ 814 24 74. Изпращайте ни снимки и сигнали, които ние ще проверим на място.