Добро утро с БНТ2 – информационен блок (пряко предаване от София) – 23.01.2017

Добро утро с БНТ2 – информационен блок (пряко предаване от София) – 23.01.2017
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

На днешната дата, 23 януари, през 1960 година човечеството покорява най-дълбоката част на океана - Марианската падина. Чрез батискафа „Триест“ в нея, на 11 хиляди метра под водата, се спускат американският лейтенант Дон Уолш и швейцарският учен Жак Пикар. Двамата останали на дъното около 20 минути, защото прозорчето им за наблюдения се било напукало по време на спускането. След това те изхвърлили баласта от около 9 тона желязо и започнали своето издигане, което било много по-кратко от спускането, приблизително от 3 часа и 15 минути.

Акценти в предаването:

Ново детско отделение предстои да бъде открито в русенската университетска болница. В момента помещенията се ремонтират. Кога отделението ще приема първите пациенти ще разберем по-късно в „Добро утро с БНТ2“. А в рубриката ни „Регионален спорт“ ще ви покажем началото на ученическите спортни игри в Русе, които започнаха със състезания по волейбол.

Две нови клиники се откриват днес в столичната болница „Света Анна“. Как са оборудвани Клиниките по неврохирургия и по урология ще разберем от изпълнителния директор на болничното заведение доктор Славчо Близнаков. И още: от днес започва зимният семестър на дискусионния клуб за българско и европейско кино „София филм фест за учащи“. Ще разберете какви безплатни филми и лекции ще могат да посетят студентите и учениците.

И още:

- безплатни профилактични прегледи на млечните жлези започват във Военноморската болница във Варна;

- какво трябва да знаят притежателите на лихвоточки в Пловдив и кога ще получат компенсации?;

- в рубриката ни „Гост на деня“ днес в Благоевград ще ви срещнем с учителката по английски език Миглена Лулейска.


Ако искате да се свържете с нас, може да направите това във фейсбук на страницата ни „Добро утро с БНТ2”, на електронната ни поща utro_bnt2@bnt.bg или да ни се обадите на телефон 02/ 814 24 74. Изпращайте ни снимки и сигнали, които ние ще проверим на място.