Добро утро с БНТ2 – информационен блок (пряко предаване от София) – 27.02.2017

Добро утро с БНТ2 – информационен блок (пряко предаване от София) – 27.02.2017
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

От днес започват Великденските пости, които ще продължат до 16 април. Това са най-строгите пости в годината и през тях са забранени църковените бракове. Не трябва да се консумират храни от животински произход: месо, риба, яйца, млечни продукти. Разрешени са плодовете, зеленчуците, зърнените култури и растителните продукти. Великият пост е време на посвещаване на човека на Бога, по примера на Христос, който е прекарал 40 дни в пустинята в пост и подготовка за своята жертва за хората.

Акценти в предаването:

Нов специализиран катамаран ще извършва хидрографски проучвания за Изпълнителната агенция за поддържане на река Дунав. С каква техника разполага и как служи тя. Останете с нас, за да разберете. Ще ви покажем още инициативата на местен клуб, който ще оказва безплатна психологическа помощ на жени, болни от рак на гърдата и семействата им.

В рубриката ни „Регионален спорт“ ще разберем как днес и утре ще се проведе спортната ученическа инициатива „Зимно предизвикателство“. Безплатно каране на кънки и какво още. Очаквайте ни. Ще ви покажем и как започва една сутрин в село Кичево, което се намира на 10 километра от Варна.

И още:

- какво време да очакваме през март ще разберем от дежурния синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология в София;

- учени от девет държави се събират на международен симпозиум за реставрация на мозайки в Пловдив;

- в рубриката ни „Гост на деня“ в Благоевград ще ви срещнем с президента на плувен клуб „Пирин” Валентина Атанасова.


Ако искате да се свържете с нас, може да направите това във фейсбук на страницата ни „Добро утро с БНТ2”, на електронната ни поща utro_bnt2@bnt.bg или да ни се обадите на телефон 02/ 814 24 74. Изпращайте ни снимки и сигнали, които ние ще проверим на място.