Добро утро с БНТ2 – информационен блок (пряко предаване от София) – 28.02.2017

Добро утро с БНТ2 – информационен блок (пряко предаване от София) – 28.02.2017
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

На днешната дата, 28 февруари, преди 50 години официално се открива Новия драматичен театър „Сълза и смях“ с постановката „Имат думата аристократите“ на Николай Пагодин с режисьор проф. Филип Филипов. Театърът носи името на първата Народно-драматическа група „Сълза и смях“, създадена на 8 февруари 1892 г. Днес той е самостоятелен театър под името Открита сцена „Сълза и смях“.

Акценти в предаването:

Отново започна миенето на улиците в София. Целта е да се прочисти праха и наносите, които са останали след последните снеговалежи. Как и къде се чисти ще разберем малко по-късно. Ще ви покажем още подробности за националната дарителска кампания в подкрепа на първия образователен културно-исторически парк с макети на исторически и културни забележителности „България на длан”.

Планиран ремонт затвори източното платно на булевард „Руски“. Това обаче предизвика сериозни задръствания в района. Как може да се излезе от ситуацията и докога ще продължи ремонтът? Подробности по-късно. И още: днес е Световният ден на хората с редки заболявания. Как ще се отбележи той в града под тепетата и какво предстои да се направи в подкрепа на тези болни. Очаквайте ни.

И още:

- безплатни курсове за професионална квалификация на безработни организират в Русе;

- финансова помощ за ин витро процедури отпускат на 67 семейства от община Благоевград;

- в рубриката ни „Гост на деня“ във Варна ще ви срещнем с Милена Минчева, която е част от единствената театрална формация в България за хора със и без увреждания.


Ако искате да се свържете с нас, може да направите това във фейсбук на страницата ни „Добро утро с БНТ2”, на електронната ни поща utro_bnt2@bnt.bg или да ни се обадите на телефон 02/ 814 24 74. Изпращайте ни снимки и сигнали, които ние ще проверим на място.