Международен ден за опазване на околната среда

Международен ден за опазване на околната среда
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

5 юни е Международен ден за опазване на околната среда. В предаването ще представим какви образователни програми за ученици организират от Дирекцията на Национален парк „Рила” за опазване на природата и биоразнообразието, защитените видове растения и животни. По темата ни гостува д-р Стефан Кирилов, гл.експерт в Дирекцията на Национален парк „Рила”. Експертът ще представи интересните еко пътеки и маршрути на територията на парка. От д-р Кирилов ще научите какви забрани има за туристите в района на Седемте рилски езера и кои са местата, определени за къмпингуване на територията на парка.

След 9.30 часа в студиото ни гостуват Любица Томова, изп.директор на Сдружението на Югозападните общини и Илияна Цветанова, координатор в Сдружението на Югозападните общини. Те ще представят трансграничния проект на Сдружението „Компостирай – насочени към природосъобразният начин на живот” /17 общини от Благоевградска и Кюстендилска области и 10 града от Македония са включени в реализацията на този проект/.

В предаването ще видите и репортаж от симитлийското село Черниче, където Емилия Трендафилова е създала еко стопанство.В него се прави биотор чрез червени калифорнийски червеи. От нея ще научите защо тя се занимава с биологично земеделие и за полезните качества на биохумуса и неговото приложение.