Долар за мъртвеца

Един коз за четири ръце на една карта

Държава: Испания, САЩ
Година: 1998
Времетраене: 94 минути
Долар за мъртвеца
За продукцията

Уестърн

Сценарист и режисьор: Джийн Кинтано

В ролите: Емилио Естевес, Уилям Форсайт, Хоаким де Алмейда, Джонатан Бенкс, Ед Лотър, Хорди Моля, Летисия Алварес, Хоуи Лонг и др.

Къде е скрито златото във войната между Севера и Юга.

Класически уестърн, в стила на майстора Серджо Леоне, с жанрова музика от Джордж Стенли Клинтън /а ла Енио Мориконе/

След края на Гражданската война между Севера и Юга южняците били скрили запаси от злато край мексиканската граница. Този, който откриел находището щял да получи половин милион долара или...злато. В един бар в Дивия Запад бившият войник от Юга - Дули, разказва на най-добрия стрелец, с прозвището Каубоя, любопитна история.

Неговият капитан бил скрил голямо количество злато, за да обърне войната. Местонахождението е посочено на карта, изрисувана върху четири кобура, които са у различни хора. Един от тях е у самия Дули, който предлага на Стрелеца заедно да търсят златото.

Първо трябва да намерят останалите кобури. Преследването започва. По следите им са хората на Ривера, заклел се да открие Каубоя дори на края насвета.

Тях пък ги преследва бандата на Скинъра, а зад тях са мексиканците, които имат други правила. Каубоят може да издържи срещу цяла армия с едно оръжие и умението не е само в ръцете....