Две легенди

Никой не може да разбере този свят по-добре от биолог и математик в извънкласен урокСериен шпионски трилър

Държава: Русия
Година: 2014
Времетраене: 90 минути
За продукцията
Всички епизоди

Режисьор: Вячеслав Кирилов

В ролите: Анна Попова, Артьом Крилов, Олег Гераскин, Кирил Бурдихин, Петар Закавица, Никита Прозоровский, Евгения Бурдихина, Андрей Чуманов, Арника Алури и др.

Продуцент: ИКА Филм, за телевизионен канал Россия 2 от ВГТРК /Общоруската държавна компания за радио и телевизия/

"Две легенди" се доближава до модерната визия на съвременния "Шерлок" и "Хрътката", с фабулата на "Истински лъжи" /1994/. 20 години по-късно "Тангото" събира двойка професионалисти в друг свят.

Максим е учител по математика в обикновено московско училище. Син в професорско семейство с добро възпитание и стандарт, той има по-голяма потребност от значими каузи. Анна е преподавател по биология в престижен чужд колеж. Израснала в Дома за деца без родители, тя разчита само на себе си и няма да се предаде.

Един ден се озовават между куршумите сред пуста сграда, някъде в Европа. Преди да се избият един друг, се разпознават като тайни агенти от различни поделения на руските спецслужби.

С общи усилия терористът е "неутрализиран", а по "върховете" решават да създадат от двойката "тихи учители" екип в отделна разузнавателна клетка, за най-деликатните мисии по цялото земно кълбо...

Максим и Анна говорят перфектно няколко езика - английски, немски, испански и руски; ползват високи технологии за връзка и наблюдение заедно с всички възможни оръжия и бойни изкуства, за да останат живи, дори и мисията да пропадне до ... следващото им задание на картата, а тя няма граници - Русия, Англия, Естония, Германия, Латвия, Дания, Франция, Швеция... - навсякъде, където ги отведе заплахата ....

*zr