Двойно оцеляване

Оригинални съвети за изненадани и безпомощни ентусиасти, в случай че няма друг начин...Документална поредица

Държава: САЩ
Година: 2010-16
Времетраене: 60 минути
Двойно оцеляване
За продукцията
Всички епизоди

Оператори: Дерек Карвър, Марк Хрима

Музика: Дидие Леан Рашу

С участието на: Коди Лундин – експерт по оцеляване и Дейв Кантъбъри – бивш военен, снайперист и ловец

Експертите са единодушни , че има няколко основни и универсални правила за живот сред дивата природа. Сървайвъри с различен първичен опит представят и други възможности с подръчни средства в "Двойно оцеляване" . Това не е по учебник и не е научна теория, а предизвикателство към вродения човешки инстинкт за оцеляване - с на пръв поглед неподходящи предмети от багажа или случайни находки в местността наоколо.

Двама герои - единият с военен опит, другият с - любителски, експериментален - са екип за справяне с неприятни изненади в заобикалящия ги свят. Без вода, без храна, без подслон и вероятно - без помощ, в опасна, дори смъртоносна ситуация, двойката води битка за живот и понякога помежду си - от необитаем остров в Нова Скотия, през платата в Нова Зеландия, дълбоко в Евърглейдс, в джунглата на Тайланд или в пустинята на Бая Калифорния..

Поредицата на канал "Дискавъри" започва през 2010, минават 9 сезона, през които партньорите се сменят, най-често заради конфликт в екипа или спорни казуси с конкурентни герои в други програми, но е запазена легендата за принадлежност, че единият е бивш военен кадър, а другият - смел естествоизпитател. С различна подготовка, те влизат в сценарии, който може да се случи на всеки турист - изгубен в морето или в гората, в капан под водата или в джоб на планината. С минимална екипировка, двойката-оцеляващи трябва да предложи оригинален начин за употреба на онова, което им е под ръка или наблизо в околността, за да покажат с какво може да се оцелее, ако няма друг начин...