Емигранти

В живот с духовна, семейна и социална емиграция остава мечтата за истинско бягство...

Държава: България
Година: 2002
Времетраене: 89 минути
Емигранти
За продукцията

Драма

Сценарий: Людмил Тодоров
Режисьори: Ивайло Христов и Людмил Тодоров
Оператор: Стефан Иванов
Музика: Дони

В ролите: Деян Донков, Валери Йорданов, Иван Радоев, Параскева Джукелова, Нона Йотова, Антоанета Добрева, Искра Радева, Атанас Атанасов и др.

Филмът "Емигранти" е режисьорски дебют на Ивайло Христов в екип с режисьора и сценариста Людмил Тодоров.

ФАБУЛА

Трима приятели от детството, притиснати от нещастната родна действителност, мечтаят да избягат в чужбина, но как...

СЮЖЕТ

Миро, Шпера и Юри са безработни младежи и едва свързват двата края. Всеки поотделно се бори с емоционални и битови проблеми. Заплетени в сложни отношения с близките си, тримата приятели сякаш са емигрирали от семействата и живота в тази страна. Лутайки се ежедневно в обърканата действителност, най-добрата работа, която момчетата могат да си намерят е като хамали на Сточна гара.

Шансът сякаш ги намира, когато един ден са поканени на вечеря с мистериозно телефонно обаждане. Тримата младежи тръгват на път с надеждата да променят живота си, но...се озовават на мафиотски купон в Бистрица, където ги объркват с представители на "конкуренцията" и всичко се обърква до... край.

НАГРАДИ:

Награда на публиката за най-популярен български игрален филм и Специалната награда на ФИПРЕССИ за изпълнителите на трите главни мъжки роли - Деян Донков, Иван Радоев и Валери Йорданов от Международния София филм фест (2003)

Награди за най-добър актьор на Деян Донков и най-добър български филм през периода 1999 - 2002 от Съюза на българските филмови дейци (СБФД)

Голямата награда "Златна роза" за "Хуманността на посланието и талантливо пресъздадения свят на младите и техните проблеми" от Фестивала на българския филм, Варна (2002)

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад