Необходими продукти:
Пилешко филе - 500 г
Фетучини – 1 опаковка
Лук - 1 глава
Пилешки бульон - 200 мл
Чесън – 3-4 скилидки
Крема сирене – 125 г
Сметана - 150 мл
Пармезан – 30 г
Магданоз – 1/2 връзка
Брашно – 1 с.л.
Зехтин
Черен пипер
Сол
Начин на приготвяне:
Почистете пилешкото филе от ципите и нарежете на жулиени. Нарежене главата лук на ситно. Сипете зетин в дълбок тиган и задушете лука в загрятата мазнина за кратко с щипка сол. Добавете пилешкиа бульон и гответе докато лукът омекне. Накълцайте ситно скилидките чесън и прибавете в тигана. След това добавете и пилешкото заедно с парче масло. Запържете парчетата месо до златисто от всички страни. Сложете фетучините да се варят в подсолена вода до ал-денте.
Добавете сметаната и крема сиренето. Разбъркайте добре до обарзуването на гладък хомогенен сос и подправете с черен пипер и лют червен пипер. Добавете сиренето Пармезан и оставете пилешкото и сосът да се готвят на умерен огън.
Прибавете фетучините в тигана при пилешкото и добавете един черпак от водата, в която са се варили. Разбъркайте и гответе ястието за още 2-3 минути.
На финала поръсете фетучините със пилешко с накълцан свеж магданоз и сирене Пармезан и сервирайте.
Необходими продукти:
Ръжен хляб - 100 г
Масло - 100 г
Шоколад - 100 г
Яйца - 2 бр.
Кафява захар - 50 г
Морска сол - 1 ч.л.
Начин на приготвяне:
Нчупете шоколада на парчета и го поставете да се разтопи на водна баня. Когато се разтопи добавете маслото и разбъркайте докато се смесят напълно.
Поставете ръжения хляб и кафявата захар в блендера. Добавете яйцата и блендирайте.
Добавете маслото и шоколада към сместа в блендера и пасирайте повторно. Прехвърлете получената смес в пош и щприцовайте малки бисквитки върху лист хартия за печене. Поръсете с морска сол и прехвърлете във фурната на 200 С за 10 минути.
Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във
Facebook
и
Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в
TikTok
Намерете ни в
Google News