Франк Синатра "Винтидж"

Духът от нощта...Документален филм

Държава: САЩ
Година: 2003
Времетраене: 59 минути
Франк Синатра Винтидж
За продукцията

Режисьори: Дейвид Лийф, Джон Шайнфелд

Портрет на Франк Синатра (1915 - 1998) с музика и спомени

Архивен черно-бял материал е съчетан с цветни интервюта от наследниците на Синатра - Нанси, Тина и Франк Синатра - младши. Музикалната кариера на Франк Синатра продължава половин век, сп."Ролинг стоун" го определя като "иконата на ХХ век" , а в историята на американската музика остава завинаги като"Гласът"

Ретроспективата от годините на суинга води към ерата на Капитолия, когато печели славата на един от най-популярните изпълнители на всички времена.

"Винтидж" предлага редки записи - от изпълнението му на Свети Валентин до дует с дъщеря му Нанси. На 15 април 1967 Нанси Синтара и Франк Синатра записват дует, остават четири седмици на върха в американския чарт за сингъли с "Нещо глупаво" и до днес са единствените баща и дъщеря, записали такъв рекорд.

Първата съпруга на Синатра е Нанси Барбата, свързват ги 11-годишен брак и три деца. Дъщеря му Нанси е убедена, че Франк сигурно не е искал наистина да напусне майка им заради Ава Гарднър

Освен музиката и любовта благотворителността на Синатра е другата дълга тема с много предварителна политическа подкрепа.

През цялото време се носи духът на Синатра от нощта - с дим, мрак и лукс

*Златна Романова


Акценти