Време за приготвяне: 30 мин.
Нужните продукти:
1 кг картофи
2 връзки пресен лук
50-60 г масло
50 мл сметана
200 г крема сирене, сирене или извара
6 яйца
200-300 г чери домати
1 връзка пресен тарос
1 лимон
Оцет
Зехтин
Сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарежете картофите на кубчета и ги подварете. След това ги отцедете. Разбъркайте яйцата, крема сиренето и сметаната. Овкусете ги със сол и черен пипер. Наситнете пресния лук и го запържете в дълбок тиган с малко масло. Добавете картофите и разбъркайте хубаво.
Залейте ги със сместа с яйцата и оставете на среден огън фритатата под капак да се стегне и да се запече от едната страна. Обърнете я през капак или чиния, за да се изпече и от другата страна. Ако не можете да я обърнете по този начин, просто сложете всичко в тавичка и изпечете във фурната.
По принцип фритата се яде студена. Сервирайте я отгоре с чери доматчета на половинки, овкусени с наситнен тарос, сол, малко оцет, лимонов сок и зехтин. Можете да я завиете в плоски хлебчета като сандвич.
Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във
Facebook
и
Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в
TikTok
Намерете ни в
Google News