Време за приготвяне: 40 мин.
Нужните продукти:
600 г свински гърди
½-1 зелка
200 г мас
100 мл олио
100 мл соев сос
балсамова редукция
меласа
кафява захар
шипков конфитюр
оризов оцет
люта чушка
чесън
сол
захар
Начин на приготвяне:
Смесете в тенджера маста и олиото и ги загрейте на котлона. Нарежете месото на едри кубчета. Пуснете ги да се изпържат в сместа от мас и олио. След това ги отцедете от излишната мазнина. В тиган на котлона смесете соев сос, балсамова редукция, меласа, кафява захар, шипков конфитюр. Разбъркайте ги да се смесят добре и оставете сместа да поври.
В сух тиган запържете пърженото свинско до хващане на коричка и го полейте с кафявата глазура и хубаво ги раздрусайте, така че да се глазират добре от всички страни. Направете дресинг за салатата от зеле, като смесите в купа оризов оцет, сол, захар, намачкан чесън, наситнена люта чушка, олио от гроздови семки или зехтин. Нарежете зелето на съвсем ситно и го намачкайте с малко сол и захар. Сложете го в купата с дресинга и разбъркайте хубаво. Сервирайте глазираното свинско със салатата от зеле.
Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във
Facebook
и
Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в
TikTok
Намерете ни в
Google News