Горе на черешата

Когато си дете, всичко изглежда забавно, лесно и възможно...

Държава: България
Година: 1984
Времетраене: 90 минути
Горе на черешата
За продукцията

Детски игрален филм

Сценарий: Рада Москова
Режисьор Мариана Евстатиева-Биолчева
Оператор: Атанас Тасев
Художник: Владимир Лекарски

В ролите: Веселин Прахов, Тодор Трънкаров, Цветана Узунова, Минчо Минчев, Константин Коцев, Люба Алексиева, Росица Григорова, Любен Чаталов, Антон Горчев, Добринка Станкова, Елена Райнова

ФАБУЛА

В пространството между строящи се нови блокове и стари къщи с дворове група градски деца прекарват лятната ваканция. В своите безгрижни игри те неволно ще открият нюансите и различията в света на възрастните.

ФИЛМЪТ

Сценаристката Рада Москова и режисьорката Мариана Евстатиева-Биолчева имат две творчески срещи в българското кино, в два филма: "Горе на черешата" (1984)/ и "Здравей, бабо" (1991).

Главната роля в "Горе на черешата" е поверена на малкия Веселин Прахов, дебютирал на шестгодишна възраст във филма на Димитър Петров "Куче в чекмедже", също по сценарий на Рада Москова. Режисьорката Мариана Евстатиева-Биолчева снима още два филма с малкия актьор - "Търси се съпруг за мама" и "Амиго Ернесто". Сценарият за "Горе на черешата" Рада Москова пише специално за Веселин Прахов.

СЮЖЕТ

Седемгодишният Лин е интелигентно, чувствително дете. Заедно с приятелите си той възприема света чрез игрите и детските представи.

На тавана на запустяла къща, в съседство със стаята на цигулар, те създават свой свят на мечти и любими занимания, скришом от погледите на възрастните - строгият пазител на реда и черешата - Пешев, добродушната баба Чечка и благоприличните, но невинаги справедливи родители...

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад