Господин Селфридж 4

Краят! Страсти и рискове без контрол, в игра с непокрити залози

Господин Селфридж 4
За продукцията
Всички епизоди

10-сериен телевизионен филм

Режисьор: Робърт дел Маестро

В ролите: Джеръми Пивън, Аманда Абингтън, Рон Кук, Катрин Кели и др.

След години - с търговски рай в сърцето на Лондон /"Селфриджис"/ и амбиции за комунално строителство след войната, американецът Хари Селфридж никога не е бил толкова близо до фалита - от заблуди и страсти.

Хазарт, кабаретни актриси и скръб без утеха в последен сезон от сагата с "Господин Селфридж"

Хрониката

Бившата съпруга на лорд Локсли - Лейди Мей, се връща от Париж.

С дългогодишен опит на кабаретна актриса, тя не може да конкурира новите "звезди" на Хари Селфридж - "Сестри Доли" и го предупреждава, не от завист, а от загриженост за състоянието му - физически и финансово.

Сервитьорът Виктор Колеано се издига в управител на собствено нощно заведение, което, под натиска на ченгетата и конкуренцията, превръща в казино, с търговия на всички пороци - рулетка, проститутки, наркотици. Реално Виктор ръководи хора с проблеми в тъмни сделки. След романс с дизайнерката Агнес Тауър, опит с лейди Мей и страстен флирт с Вайълет Селфридж, Колеано е единственият, който тематично се вписва в новия живот на Хари Селфридж - с хазарт, грешки и загуби.

Управителят г-н Гроув губи съпругата си, първо отказва да приеме нейното чуждо дете и прогонва от живота си своята скрита любов и истинска приятелка - мис Мардъл. После отново събира цялото си семейство. Двамата с Мардъл може и да се срещнат пак, ако вече не е късно.

Работлива и почтена служителка на Селфридж от щанда за аксесоари, Мис Мардъл се издига до шеф на Дамската мода, но губи любими хора - сантиментално и реално. Посъветвана от Гроув да напусне Лондон за "нейно добро", тя може би ще открие щастието си някъде другаде.

Финансовият мениджър г-н Граб прагматично успява да удържа финансовите рискове на Хари, но едва ли ще може да го спасява всеки път.

Репортерът Франк Едуардс е шеф на "Пресата и печата", женен за Кити, която вече е отговорник на пленителния за жените щанд "Козметика". Нейната сестра Кони също работи в "Селфриджис". Връзката и с брата на Агнес Тауър - Джордж, изглежда трайна.

Дъщерите на Хари остаряват по-достойно от баща си. След игривия си период Вайълет заминава в чужбина, омъжена за френския авиатор Жак дьо Сибур. Розали вече е майка, но съпругът й Серж де Болотоф си остава нестабилен и в центъра на скандал, който едва ли ще избегне.

Синът на Хари - Гордън Селфридж , е негов заместник-управител, искрено влюбен в продавачка от магазина. Гордън ръководи доставките, докато се опитва да укроти безграничната страст на баща си в залаганията.

Фаталната среща предстои! Хари Селфридж открива чара на "Сестри Доли"

Кои са "Сестри Доли"? Роузи и Джени Доли са танцьорки от началото на ХХ век. Срещат Хари Селфридж през 1921. 36 години по-млади от него, тримата заедно споделят обща страст към лукса. Джени започва връзка с Хари и скоро той харчи милиони за залаганията й и други скъпи подаръци.

Близначките Доли са родени в Унгария, там имат кратки участия във филми и спектакли. След Първата световна война се местят във Франция, откъдето тръгват като дует на турнета из цяла Европа. Добре платени и разкрепостени, "Сестри Доли" носят славата си на екстравагантни компаньонки за висши поклонници - кралете на Румъния, Дания, Испания, реално се явяват "Кукли за милион долара".

Потънал в страсти и дългове , Селфридж погребва майка си и сигурността си завинаги.

Златна Романова