Хиндемит

Приликата е по-опасна от различията между съседи...

Държава: България
Година: 2006
Времетраене: 100 минути
Хиндемит
За продукцията

Трагикомедия

Режисьор: Андрей Слабаков

В ролите: Деян Донков, Ернестина Шинова, Валентин Ганев, Иван Пенев, Малин Кръстев, Антоанета Добрева-Нети, Тончо Токмакчиев, Валентин Танев, Петър Слабаков, Иван Павлов, Магърдич Халваджиян и др.

ФАБУЛА

В стремежа да се превъзхождат и отличават едни от други, две съседски семейства започват война по точки за… различия. Но в това състезание те стават още по-еднакви – и психологически, и физически. Причината изглежда е, че споделят еднаква концепция за "различност"….

СЮЖЕТ

В новопостроен модерен комплекс, близо до друг от стари панелни апартаменти, се настаняват две семейства в идентични съседни къщи.

Около 40-годишни, двойките са разпределили ролите си в живота - мъжете са средностатистически професионалисти, съпругите им - домакини, нямат деца, но спазват строго определени навици. Стъпка по стъпка двете семейства разкриват сходствата помежду си и постепенно започват да се...мразят. Колкото повече се опитват да се различават едни от други, толкова повече си вредят и още повече си приличат...

Наградата на ФИПРЕССИ и Специалната награда на журито за филма на Андрей Слабаков от Международния филмов фестивал "Любовта е лудост" -Варна (2008)

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад