Съвременници: Хляб от бронз

Държава: България
Година: 2016
Времетраене: 27 минути
За продукцията

Документален филм

Сценарий: Юрий Дачев
Режисьор: Юрий Дачев
Оператор: Анна Андреева

Продуцент БНТ2

"Хляб от бронз" е филм от поредица "Съвременници" на БНТ2.

"Хляб от бронз" е портрет на един от българските творци със световна известност – художника и скулптора Андрей Лекарски.

Творби на Андрей Лекраски са собственост на престижни галерии по света и най-вече във Франция, където живее от 50 години. През 2015 художникът представя първата си самостоятелна изложба в България.

Животът на Андрей Лекарски е богат, прекосил епохи и държави. Самият той споделя, че не обича равносметките, нарича себе си "номад" и с чувство за хумор разказва за търговската страна на изкуството и за една скорошна случка в България - открадването на част от серията му с бронзов хляб.

За Андрей Лекарски този бронзов хляб е нещо насъщно. Подготовката за възстановяване на откраднатото ще доведе до създаването на нови творби.

Лятото в артистичната къща в Бяла, неродените откровения и размисли, увлечението по старите автомобили и мотоциклети, спомените за София и Париж, изборът на любопитството като житейска гледна точка – всичко това е само част от изключително пъстрия свят на Андрей Лекарски, който със самоирония, фантазия и талант "омесва" пред очите ни живота така, както прави с необикновения си "бронзов хляб"...

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад