Играта

С код „Червено“ МИ-5 е "на крак“ върху „Стъкло“ на КГБ6-сериен телевизионен филм

Играта
За продукцията
Всички епизоди

Режисьори: Найъл Маккормик, Даниъл О'Хара

В ролите: Том Хюс, Джонатан Арис, Шон Дуули, Виктория Хамилтън, Брайън Кокс, Марсел Айърис, Клоуи Пири, Жана Морянович, Евгений Ситохин, Джуди Парфит и др.


Когато агент на КГБ сам признава за съветска операция на британска територия под кодовото име "Стъкло", параноичният шеф на Британското разузнаване, наричан "Татко", свиква секретен екип от топ агенти - най-добрите или просто тези, на които вярва. Те са: амбициозният шеф на контраразузнаването - Боби Уотърхаус, неговата остроумна заместничка Сара Монтаг, съпругът й Алън - експерт в подслушванията и проследяването на разговори, Джим Фенчърч - скептичният детектив от Специалния отдел и неговата наивна и впечатляваща секретарка Уенди Строу. Последният е пръв - Джо Ламби е гениален в провеждането на разпити, той може да разгадае всеки импулс и движение в човека, но е нещастен и страда в един друг живот.

БиБиСи-Уелс продуцира за БиБиСи-2 "Играта" с премиера по БиБиСи-Америка.

Всеки епизод разкрива нов свързан агент. Заплахата е неясна, но всяко ново име попълва списъка със стъпка по-близо до операция "Стъкло".

Въпреки че действието се развива в Лондон, сериалът е заснет предимно в Бирмингам и отчасти в Уелс.

"ИГРАТА" е вълнуваща история за живота и лъжите на невидимите войници в тайната война и с брилянтния сценарий на Тоби, можем да очакваме превъзходни герои и много изненади". Фейт Пенхейл, продуцент и завеждащ раздел "Драма" в БиБиСи -Уелс

"Това са някои от най-добрите актьори в телевизията днес и за нас е чест да бъдат в нашето шоу. Амбицията ни е да създадем мистериозен трилър със сложни герои". Тоби Уитхаус, изпълнителен продуцент и сценарист.

Наследник на Стивън Мофат в "Доктор Ху", сценаристът Тоби Уитхаус се впуска в непозната територия, където всеки жест трябва да е действие или поне начало. Психиката е определяща, грешките не остават за лична сметка, а засягат живота на милиони неизвестни по картата. Картата е на Великобритания, където се търсят тайни съветски агенти с план. Планът е действителен или "въдица". Дезертиралият агент е предател или двоен агент. Войната е материална или идейна. Розата е най-уханното цвете или най-древният таен знак. Шпионажът е война или игра

*Фактически, Студената война от 70-те се връща на телевизионен екран, след като шпионският жанр вече е високо защитен срещу заплахата от световен тероризъм с професионализма на "ФАНТОМИ". В "Играта" границата е очертана, средствата са същите, разликата е само техническа, а действията са прекалено видими за шпионската мрежата, в която исторически връзките и тайните между всички географски агенти остават, за да не свърши светът.

Златна Романова