Игри за мир, игри за легенди

"Страна на мира", "Всички за бъдещето", "Нови хоризонти", "Огънят на желанието" и "Страстта обединява" - петте олимпийски кръга в пет разказа от ПьонгчангДокументален филм

Държава: България
Година: 2018
Времетраене: 52 минути
Игри за мир, игри за легенди
За продукцията

Автори: Стефан Георгиев, Валерия Видева, Калин Гугов

Режисьор Йоанна Капанова

Монтаж Искра Митрева

Оператори: Николай Балкански, Росен Петрински

Филмът разказва по необикновен начин за Зимните Олимпийски Игри в Пьонгчанг

Специалните пратеници на Българската национална телевизия - Валерия Видева и Стефан Георгиев, заедно с отговорния редактор на предаването "Олимпийски върхове", което се излъчваше всеки ден в периода 8 февруари - 25 февруари 2018, пресъздават впечатленията си от най-големия спортен форум.

Пет сюжетни линии се преплитат в една, също като петте олимпийски кръга. Петте части на филма са посветени на Република Корея, в ролята й на домакин, на политическата обстановка и последствията от Игрите, на великите шампиони, на българското представяне и на радостта у хората, посетили тази част на света, за да се насладят на събитието.

Петте мини истории са озаглавени: "Страна на мира", "Всички за бъдещето", "Нови хоризонти", "Огънят на желанието" и "Страстта обединява". В близо едночасовата продукция зрителите могат да видят и чуят мненията на някои от най-значимите фигури

от Игрите в Пьонгчанг като Президента на МОК - Томас Бах, Председателя на Организационния комитет на Олимпийските Игри - Лий Хи-Бом, Принца на Монако - Албер II, Принцесата на Лихтенщайн - Нора, най-успешната спортистка в историята на Зимни Олимпиади - Марит Бьорген, трикратния олимпийски първенец Мартен Фуркад, както и голямата звезда на Съединените щати - Линдзи Вон, всеки един от които говори пред камерата на БНТ. Не са забравени и всички резултати на българските атлети.

Акценти