Изненадата

И последният миг не е свободен, ако има чувства и сделка...Трагикомедия

Държава: Холандия, Белгия, Германия, Ирландия
Година: 2015
Времетраене: 105 минути
Гледайте по БНТ 4 на: 29.11.2022, 15:30
Изненадата
За продукцията

Режисьор: Майк ван Дийм

В ролите: Йерун ван Конингсбрюге, Джорджина Вербаан, Ян Деклер, Хенри Гудман и др.

"Филм по холандска история от разказ на Белкампо". След чуждоезичен"Оскар" за филма си "Характер" /1997/ и пауза от 18 години режисьорът Майк ван Дийм решава да снима дълго отлаганата си версия на "Изненадата".

За целта първо се насочил към Холивуд, но там продуцентите предложили Скарлет Йохансон за главната женска роля, което не съвпаднало с неговия вкус. Режисьорът предпочитал Джорджина Вербаан и се върнал обратно да снима в Холандия. Нейният избор за образ в картината е оценен с холандския "Оскар" - "Златен телец".

Ексцентричен милионер и непозната млада жена са подписали договор за "отпътуване от живота" в неочакван за тях момент, но преди това се срещат...

Якоб ван Зален е богат наследник на милиони, но без желание за живот.

След смъртта на майка си той е тъжен и отчаян, иска да свърши със себе си и започва - обявява огромното си имение за продан, освобождава прислугата и опитва да се самоубие, но в този момент намира визитна картичка за фирма, която предлага "отпътуване по желание" и това напълно го удовлетворява.

Докато избира ковчега си в офиса се запознава с Ана де Конинг, която също иска да "отпътува". Между двамата възниква симпатия и други чувства. Проблемът е, че вече са подписали договори...


Нередности
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад