Изневяра

"Формулата на успеха": Няма изневяра, а две нови семейства, защитени от медиите, полицията и властта"

Държава: България
Година: 2003
Времетраене: 30 минути
Изневяра
За продукцията

Телевизионен филм

Сценарий: Стоян Вълев
Режисьор: Антоний Дончев
Оператор: Константин Занков
Музика: Иван Андреев
Художник: Георги Тодоров-Жози

В ролите: Христо Гърбов, Любов Любчева, Иван Савов, Александър Сано, Петя Аранаудова, Ненчо Илчев, Йоанна Микова, Теменуга Первазова, Ива Порфирова и др.

Илюстрация на лъжата и зависимостта в две семейства, свързани с бизнес и други тайни отношения. Те обаче бързо намират "формулата на успеха": Няма изневяра, а две нови семейства, защитени от медиите, полицията и властта"

Двама крупни конкуренти се борят за титлата "Бизнесмен на годината". Миналогодишният носител - месарят Анастас Ценев, подпалва тютюневите складове на основния си съперник Сергей Орешарски.

Репортерка от местна телевизия, чийто основен спонсор е Атанас Ценев, надушва следата. Ценев, недоволен от факта, сплашва репортерката и нейния шеф. Междувременно съпругата на Ценев - Цвета, му изневерява с Орешарски. Двамата инсценират нейното отвличане и искат голям откуп от нищо неподозиращия съпруг. Измамата им е разкрита от дясната ръка на Ценев - полицай майор Павлов.

За да не я издаде на съпруга й, майор Павлов изнудва Цвета да спи с него. Актът е заснет от скрита камера, а записът е дело на любопитната репортерка. Три години по-късно събитията имат изгодна развръзка: Ценев е разведен с Цвета и женен за секретарката си. Орешарски е женен за Цвета.

Бизнесът и на двамата процъфтява под благосклонния поглед на шефа на полицията - майор Павлов. А "вредната" репортерка е избрана за депутатка в парламента, подкрепена от местния бизнес елит, полицията и прокуратурата.