Извън пътя

Никога не е късно да излезеш от пътя и да се влюбиш...Драма

Държава: България
Година: 2017
Времетраене: 110 минути
Извън пътя
За продукцията

Сценарист и режисьор: Николай Волев

Оператор: Орлин Руевски

Музика: Алесандро Марчело, Ерик Джагър, Васили

В ролите: Деян Донков, Аня Пенчева, Сали Ибрахим и др.

Продуцент: Nikothea Film - Николай Волев

"Драматург с бивша слава търси изгубеното си вдъхновение сред спиращата дъха красота на българските планини заедно със своята духовна половинка - очукан стар джип на име Бишо.

По време на една от експедициите им застаряващият творец неочаквано среща прелестна муза на прага на женствеността. Близостта между 19-годишната циганка Салия и 55-годишния Стефан прераства в силна привързаност. Чувствената им връзка се движи по ръба на бръснача и причинява дълбоко страдание на дългогодишната и предана съпруга на драматурга, актрисата Лидия"


"Извън пътя" предлага впечатляващ офроуд в класически любовно-семеен сюжет с извънбрачна връзка. Отношенията между героите пътуват със спасителен социален жаргон, докато реакциите им се клатят от съжаление и умиление през фалш и ирония до сарказъм и примирение.

"Какво е любовта?" - пита младата любима на стар известен автор, чиято съпруга страда. Ами, след толкова свободни и повтаряни изрази в поредния любовен тригълник, най-лесно е да се отговори, в тон с лексиката на филма, с народната фраза, че "никога не е късно да станеш за резил" и това се отнася за всяка от страните, която с чувства или без чувства изглежда трудно може да избяга от утъпкания път...

***Подобна история - с необяснима любов между контрастни персонажи, свързани с тайна и дилема, е разказана и изиграна много искрено на екрана в българския филм "Покрив" /1978/,реж. Иван Андонов, с Петър Слабаков и Пепа Николова/

*zr

Премиера на филма на Николай Волев "Извън пътя" | Култура.БГ, 28.03.2018