Парламентарните групи в дискусия за работата на Народното събрание

Парламентарните групи в дискусия за работата на Народното събрание
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В студиото на "Референдум" по темата дискутираха Александър Ненков – секретар на ПГ ГЕРБ, Хамид Хамид – заместник-председател на ПГ ДПС, Крум Зарков – заместник-председател на ПГ "БСП за България", Десислав Чуколов - заместник-председател на ПГ "Обединени патриоти", Елена Аксиева – депутат от ПГ "Воля – българските родолюбци".

"Ситуацията е по-различна, защото колегите от БСП са възприели тактика на бойкот... Дали парламентът обаче може да си върши работата? Аз смятам, че може да си върши работата. През последните седмици, макар и по-трудно, по важни за обществото теми парламентът успява да проведе дебат", каза Александър Ненков.
"Защо хората не оценяват добре работата на парламента? Нека се запитаме каква е работата на парламента в парламентарна република - там да се взимат решения. Взимат ли се решения в българския парламент? Най-отговорно заявявам: Не! Да вземем примера от днес - днес решението за пенсиите беше взето от кабинета на министър-председателя", реагира Крум Зарков.
"Нека се замислим как функционира парламентаризмът... Мястото на опозицията е там, където я е изпратил избирателят - по-малко гласове, отиваш, опозиция си, стоиш там (парламента – б. р.) и се бориш. Така представляваш избирателите си, а не отвън да коментираш", реагира Десислав Чуколов.
"Право на всяка партия и ръководните ѝ органи да определя поведението и на партията, и на парламентарната група. БСП са взели решение да напуснат парламента. Не мога да се съглася с това, че дебатът трябва да се състои извън парламента. Нашето мнение е, че дебатът трябва да е в парламента... Но наблюдавахме и как ГЕРБ бойкотираха парламента, а "Атака" започнаха преди няколко събрания да го бойкотират. Ние смятаме, че дебатът трябва да е в пленарна зала", подчерта Хамид Хамид.
"Хората нямат доверие в институцията, хората нямат доверие в политиците. Ежедневно се занимаваме с дребнотемия, излишни спорове кой какво е направил или не е направил през изминалите години на управление. Единствената опозиция в момента сме ние от "Воля", категорична беше Елена Аксиева.

Основният въпрос, на който бяха търсене обществените нагласи чрез допитване на живо на Алфа Рисърч, беше: "В следващите месеци очаквате криза или стабилизиране на парламента?"


Гледайте "Референдум" всеки вторник от 21:00 часа по БНТ1!

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад