Кандидатът

В политиката винаги има две страни - видима и невидима... Нов кандидат-президент само за броени дни трябва да спечели доверие с имидж и да обори опонент с аргументи в дебат пред цялата нация. Има ли риск и врата за изход...Зад простата фабула се крие...

Кандидатът
За продукцията

В политиката винаги има две страни - видима и невидима...

Нов кандидат-президент само за броени дни трябва да спечели доверие с имидж и да обори опонент с аргументи в дебат пред цялата нация. Има ли риск и врата за изход...Зад простата фабула се крие сложен и интригуващ елемент от политическата игра не само във Франция, но и в цяла Европа.

Драма.

Франция, 2007г., 95 мин.

Режисьор Нилс Ареструп

В ролите: Иван Атал, Стефания Рока, Софи Брустал.

След неочаквано оттгеляне на първоначалния кандидат, Мишел Дедио е избран от своята партия да продължи президентската кампания. Сдържаният Дедио трябва да се изправи срещу своя опонент Ерик Карсън в телевизионен дебат. За да подобори своя медиен имидж, кандидатът събира група консултанти в провинциална резиденция. Има само няколко дни да се подготви. На финала си дава сметка, че е жертва на задкулисни политически комбинации. Участието му в предизборната надпревара е формално, тъй като партийният лидер предварително е приел поражението. След дълга вътрешна борба Дедио решава да повдигне завесата. С ловък и елегантен трик печели битката с опонента, като си оставя възможност за отстъпление.