Капитан Петко Войвода

Капитан Петко Войвода
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Борбените и силни личности винаги са ни скрепявали и са ни давали вярата да оцелеем в тежките времена на изпитания. Тяхната саможертва е съхранявала силата на народния дух и ние никога не трябва да забравяме делата им.

До големите имена на Левски, Ботев, Каравелов и Раковски в историческата ни памет заслужено намира място и романтичният образ на още един народен защитник – Капитан Петко войвода.

Какво дължим на гордия свободолюбив тракиец и как го почитаме днес?

Вижте дискусията в студиото на "История.bg" с участието на:

проф. Светлозар Елдъров - учен от Института за балканистика при Българската академия на науките, изследовател на македоно-одринската освободителна борба.

проф. Петко Петков - преподавател по Нова история на България във Великотърновския университет, председател на великотърновския клон на Съюза на учените, автор на редица публикации за развитието на „българския въпрос“ през 19 век.д-р Ваня Стоянова от Института за исторически изследвания при БАН, секретар на Тракийския научен институт и представител на тракийските дружества в България
проф. Бисер Георгиев - преподавател по История на Българското възраждане в Шуменския университет "Епископ Константин Преславски", автор на 8 монографии и няколко учебника в областта на Новата българска история".


Борислав Дряновски - историк, бивш директор на Държавна агенция Архиви – Варна, краевед и писател.