Време за приготвяне: 90 мин.
Нужните продукти:
За карамела:
100 г захар
За крем карамела:
4 яйца
400 мл прясно мляко
100 г захар
За кекса:
1 яйце
50 г масло
100 г захар
100 г брашно
Щипка сол
½ ч.л. бакпулвер
1 с.л. какао
50 мл прясно мляко
Начин на приготвяне:
Изберете си съд за кекс. Разтопете захарта до карамел, като добавите малко вода и лимонов сок. Изсипете карамела във формата. Загрейте млякото за крема със захарта и постепенно го добавете към разбитите яйца, черпак по черпак. Оставете да поизстине.
Избийте маслото със захарта и прибавете яйцето. Смесете сухите съставки – какао, сол, бакпулвер и ги прибавете на части към сместа. Накрая добавете прясното мляко. Разбъркайте добре тестото и го изсипете върху карамела. Хубаво го разпределете. Изсипете отгоре сместа за крем карамела.
Печете на водна баня на 170 C за около 1 час общо, като първите 40 мин. го печете покрито със фолио, след това го махнете. Охладете добре десерта, обърнете го и сервирайте.
Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във
Facebook
и
Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в
TikTok
Намерете ни в
Google News