Продукти:
1 резен диня
50 г кафява захар
500 мл газирана вода
Лайм
Мента
Начин на приготвяне:
Изчистете динята от семките. В дълбока чаша поставете мента. Нарежете лайм на купчета и го добавете в чашата, сложете захарта и намачкайте. Нарежете динята, добавете и нея в чашата. Сложете няколко бучки лед. Накрая налейте газираната вода. Декорирайте мохитото със стрък мента.
Продукти:
3 бр. тиквички
4 бр. картофи
400 г телешка кайма
150 г кашкавал
1 яйце
50 г брашно
½ кофичка кисело мляко
2 бр. домати
150 г кашкавал
Чесън
Лук
Мащерка
Доматено пюре
Риган
Чубрица
Босилек
Сол
Черен пипер
Зехтин
Начин на приготвяне:
Нарежете морковите, лука, чесъна и доматите на ситно. Запържете телешката кайма в тиган с загрята мазнина, докато я бъркате и раздробявате едновременно. Добавете зеленчуците към нея, сложете сол и черен пипер. Добавете и доматено пюре със щипка захар. Нарежете на ситно пресен риган, босилек и мащерка и също ги сложете в тигана с каймата. Нарежете тиквичките във формата на спагети с помощта на спиралайзер. Нарежете картофите на филийки, след това ги запечатайте с малко сол, черен пипер, розмарин и чесън на тиган със загрята мазнина. Настържете кашкавала за заливката. В купа сложете жълтък от яйце, добавете киселото мляко, малко брашно и кашкавала. Добавете спиралените тиквички към вече готовата кайма и ги объркайте. В подходяща тава наредете картофите. Изсипете тиквичките с каймата върху тях. Излейте сместа за заливката отгоре и сложете във фурната да се пече на 180 градуса.
Продукти:
5 праскови
300 мл сметана готварска
100 г бял шоколад
50 г пудра захар
5 с.л. брашно
5 с.л. захар за блата
5 яйца
Ванилия шушулка
1 ч.ч. захар за сладкото
Начин на приготвяне:
За приготвянето на пандишпановия блат, сложете в купа 5 с.л. захар, 5 с.л. брашно, 5 яйца и ги разбийте с миксер. След като сте разбили сместа, я сложете в хартия за печене и изпечете блата на 180 грaдуса за около 20 минути. Изчистете прасковите от костилките и тях също поставете във фурната, но само за няколко минути. През това време сложете шоколада да се разтопи.
Разбийте сметаната и я смесете с пудра захар и паста от шушулка ванилия.
В по-дълбок тиган сложете 1 ч.ч. вода и 1 ч.ч. захар и оставете течността да сгъсти. Когато захарният сироп е готов, сложете прасковите в него, за да приготвите сладкото.
Извадете пандишпановия блат и го навийте на руло, докато още е топло. Отвийте рулото и го намажете със сиропа и сметаната и го навийте отново. Оставете го да се изстуди и го нарежете. Гарнирайте със сладкото от праскови, разтопения шоколад и поръсете с пудра захар.
Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във
Facebook
и
Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в
TikTok
Намерете ни в
Google News