Разтопете маслото, шоколада и захарта на водна баня. Разбийте сладкарската сметана с пудрата захар.
В отделен съд разбийте яйцата. Добавете 2 с.л. от сладкото от портокали към шоколадовата смес. Сипете брашното и разбитите яйца и разбъркайте добре сместа. Излейте в кръгла форма върху лист хартия за печене и поставете в предварително загрята фурна на 180 С за 25 мин.
Гарнирайте изпечената торта с пласт бита сметана и 1сладко от портокали.
Нарежете на ситно лука и чесъна и ги задушете. Сегментирайте главата карфиол на средно големи розички. Сварете за кратко в подсолена вода.
Блиндирайте филийките заедно с ригана и пармезана, за да получите овкусени хлебни трохи. Прибавете сварените предварително картофи в тигана при лука и чесъна и намачкайте. Поставете в купа сварените моркови, кашуто и прясното мляко и пасирайте до гладко пюре. Овкусете с кимион, куркума, къри и черен пипер и сол. Разбъркайте добре пюрето от моркови.
Поставете пласт от морковеното пюре на дъното на съда за печене, отгоре подредете розичките карфиол. Покрийте отново с пюре и пак поставете пласт карфиол. Завършете с пласт хлебни трохи с пармезан и изпечете в предварително загрята фурна на 200 С за 20 мин.
Отрежете дебело кръгло парче от зелката. Поставете го в тава и полейте обилно със зехтин. Овкусете с пушен червен пипер, сол, черен пипер, кимион и чубрица. Изпечете зелето в предварително загрята фурна на 200 С за 30 мин.
Нарежете лука и чесъна на ситно и ги задушете в тиган. Когато зеленчуците омекнат, добавете белия боб от буркан. Овкусете сместа със сол и черен пипер. Добавете зеленчуков бульон и оставете сместа да поври за няколко минути. Пасирайте. Сервирайте бобената крем супа гарнирана със листа печено зеле.
Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във
Facebook
и
Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в
TikTok
Намерете ни в
Google News