Необходими продукти:
500 г миди с черупка
200 г булгур
3 връзки магданоз
1 домат
1 глава червен лук
1 лимон
120 мл бяло вино
Прясна мента
Зехтин
Черен пипер
Сол
Начин на приготвяне:
Сложете мидите в загрят тиган и им добавете бяло вино. Похлупете ги, за да могат да се отворят. Изсипете булгура във вряща вода, за да се свари. Нарежете магданоза, лука, ментата и домата на ситно и ги сложете в купа. Когато мидите са готови, ги извадете от черупките, а когато булгурът се свари, го отцедете и оставете да изстине. Прибавете изчистените миди и изстиналия булгур в купата с нарязаните зеленчуци и подправки. Овкусете с лимон, зехтин, сол и черен пипер.
Необходими продукти:
4 яйца
300 г брашно
200 г къдраво зеле – кейл
1 глава лук
2-3 скилидки чесън
100 г масло
150 г гъби манатарки
100 г рикота
1 лимон
30 г сурови лешници
Рукола
Мащерка
Магданоз
Босилек
Копър
Зехтин
Сол
Начин на приготвяне:
Сотирайте манатарките с малко чесън и мащерка в загрят тиган с масло и зехтин. Към гъбите прибавете нарязаното на ситно къдраво зеле, посолете и махнете тигана от котлона. В две купи отделете жълтъците от белтъците на 5 яйца. Към 5-те жълтъка добавете брашното, малко зехтин и разбъркайте, докато получите гладко и еластично тесто. Сложете го в хладилника да се охлади за няколко минути.
Върнете тигана с гъбите на котлона, добавете малко вода и рикотата, разбъркайте, за да сгъстите плънката за равиолите. За пестото, сложете в купа - листа от босилек, магданоз, малко копър и рукола, добавете зехтин, малко сол и изпечените лешници. Пасирайте. След това сложете тенджера вода на котлона. Извадете тестото за пастата от хладилника и го разточете до дебелина 1 мм. Нарежете го на тънки правоъгълници и ги сложете да се сварят за около 3-4 минути. Извадете готовата паста и я оставете да изстине. Сервирайте в чиния, заедно с плънката и пестото.
Необходими продукти:
1 банан
1 лимон
80 г шоколад
50 мл сметана
250 мл бадемово мляко
1 с.л. мед
1 ч.л. пудра захар
¼ ч. л. канела на прах
1 ч.л. ванилова захар
Начин на приготвяне:
Сложете шоколада да се разтопи на водна баня. Изсипете в кана бадемовото мляко, добавете един банан и 1 с.л. мед, пасирайте. В друга купа разбийте на пяна сметаната, като й добавите 1 с.л. пудра захар и малко канела. В една купичка сложете малко ванилова захар с канела, и с помощта на лимон, полепете по ръба на чашата за шейка, а стените на чашата намажете с разтопен шоколад. Накрая излейте шейка в чашата, а със сметаната декорирайте отгоре.
Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във
Facebook
и
Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в
TikTok
Намерете ни в
Google News