Необходими продукти:
Фини точени кори - 1 пакет
Масло - 120 г
Пресни подправки (мащерка, магданоз, мента) - 4-5 стръка
Козе сирене - 250 г
Мед - 100 г
За салатата:
Морков - 1 бр.
Ряпа Дайкон - 1 бр.
Зелена ябълка - 1 бр.
Зехтин
Сол
Винен оцет
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото. Намачкайте козето сирене. Разрежете корите за баница през средата на правоъгълници. Намажете всяка кора с масло, поставете отгоре листенца пресни подправки и покрийте с втора. Намажете отново с масло и поставете лъжица от сиренето. Завийте на пуричка. Разбийте жълтъка на едно яйце и намажете баничките с него. Поръсете със семена и изпечете в предварително загрята на 170 С фурна за 12-15 мин. Залейте изпечените билкови пурички с мед. Пригответе салатата към баничките от настъргана ряпата Дайкон, моркови и ябълки. Овкусете със сол и черен пипер и сервирайте заедно с билковите пурички със сирене.
Необходими продукти:
Кестени (сварени и обелени) - 250 г
Захар - 100 г
Натурален шоколад - 175 г
Сладкарска сметана - 125 мл
Прясно мляко - 125 мл
Тъмен ром - 30 мл
Начин на приготвяне:
Загрейте прясното мляко на котлона. Добавете захарта и сварените и обелени кестени. Прибавете ванилова есенция и оставете сместа да заври. Когато млякото се редуцира, свалете от котлона и пасирайте до гладко пюре. Добавете вътре накълцания на ситно шоколад и тъмния ром. Разбъркайте докато шоколада се разтопи и сместа стане еднородна. Разбийте сладкарската сметана в отделна купа. Добавете я на части към шоколадовата смес и разбъркайте. Сервирайте готовия мус охладен в десертни чаши.
Необходими продукти:
Лук - 1 глава
Чесън - 2 скилидки
Морков - 1 бр.
Картофи – 3-4 бр. (сварени)
Зехтин - 50 мл
Къри - 1/2 ч.л.
Кимион - 1/2 ч.л.
Джинджифил - 1/2 ч.л.
Куркума - 1/2 ч.л.
Кокосова сметана - 200 мл
Зеленчуков бульон - 500 мл
Сол
Черен пипер
Зехтин
Начин на приготвяне:
Нарежете лука и чесъна на ситно и ги задушете. Нарежете морковите и сварените картофи на кубчета и ги добавете в тигана при лука и чесъна. Когато зеленчуците се задушат, добавете зеленчуковия бульон. Овкусете сместа с куркума, къри, джинджифил на прах, сол и черен пипер. Оставете супата да ври.
В тиганче запържете микса от ядки и семена. Овкусете с пушен червен пипер и лют червен пипер.
Когато бульонът на зеленчуците поизври, сипете кокосовата сметана. Разбъркайте хубаво и блендирайте.
Гарнирайте супата с пикантния микс от ядки и семена и сервирайте.
Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във
Facebook
и
Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в
TikTok
Намерете ни в
Google News