Солени крекери с мащерка и морска сол и рулца с пушена сьомга
Предаване: Храна за душата, 12.02.2019
Необходими продукти:
Бяло брашно - 150 г
Морска сол - 1 ч.л.
Мащерка - 1-2 стръка
Зехтин - 2-3 с.л.
Вода - 80 мл
Пармезан - 50 г
Начин на приготвяне:
Изсипете бялото брашно в подходящ съд. Овкусете с щипка сол. Отделете и накълцайте листенцата на стрък прясна мащерка. Добавете към брашното. След това настържете пармезана или друг вид твърдо сирене и прибавете. Сипете супена лъжица зехтин. Започнете да омесвате като добавяте постепенно вода. Ще са ви необходими около 80 мл вода. Набрашнете плота и размесете леко. След това разточете на тънък лист с дебелина от 2 мм и нарежете крекерите в желаната от вас форма. Преместете в тава покрита с лист хартия за печене. Поръсете с моркса сол и направете декоративни дупчици с вилица. Изпечете крекерите за 8-10 минути.
Необходими продукти:
Пушена сьомга - 100 г
Тиквичка - 2 бр.
Крема сирене - 250 г
Копър - 1 връзка
Солени бисквити (крекери) - ние ще си ги направим
Лимон - 1 бр.
Черен пипер
Сол
Начин на приготвяне:
Обелете и нарежете тиквичките на тънки ленти. Загрейте 2 с.л. зехтин в подходящ съд на котлона. Посолете и задушете тиквичките съвсем за кратко от двете страни, колкото да поомекнат. Прехвърлете ги в чиния и се заемете с плънката. Намачкайте крема сиренето в купа. Накълцайте копъра на ситно и го прибавете към сиренето. Подправете със черен пипер и сол. Налейте и 1-2 с.л. зехтин и разбъркайте добре крема.
Сложете от плънката върху тиквичките, добавете отгоре парче от пушената сьомга и навийте на ролце. Сервирайте върху изпечените крекери.
Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във
Facebook
и
Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в
TikTok
Намерете ни в
Google News