Коалиционното правителство и приоритетите в програмата му

Коалиционното правителство и приоритетите в програмата му
В предаването
Части от предаването
Всички броеве


Днес приключиха консултациите на президента с политическите сили . В четвъртък държавният глава ще връчи мандата на ГЕРБ за съставяне на кабинет. Паралелно с това ГЕРБ и Обединените патриоти продължават преговорите за управление, като и днес заявиха, че не говорят за имена на министри.

БСП пък също днес обявиха, че с приетата оставка казусът Георги Гергов е приключил и не очакват разцепление и напрежение в партията. В студиото на "Референдум" анализирахме политическите послания и заявки на бъдещите управляващи и опозиция.

Дни преди да чуем структурата и състава на новия кабинет, "Алфа Рисърч" тества обществените нагласи на живо в предаването ни с въпроса: "Според Вас как ще работи новото коалиционно правителство - във взаимодействие или по-скоро с напрежение и конфликти?". В деня, в който Евростат излезе със статистиката, че 35% от българите живеят в материални лишения, ще видим какви са обществените очаквания за изпълнението на заявените приоритети от управлението - като повишаване на доходите и икономическите мерки. Данните от социологическите допитвания, направени специално за това предаването, ще откриете в прикачените файлове.

Дискусията в студиото на "Референдум" беше с доц. Румяна Коларова, политолог, СУ "Св. Климент Охридски", секретар по връзките с гражданското общество на президента Росен Плевнелиев /2013-2017/ и бивш образователен министър в служебно правителство, доц. Татяна Буруджиева, политолог, СУ "Св. Климент Охридски", в 42 НС - депутат от гражданската квота на левицата, Любомир Стефанов, политолог, Нов български университет, Първан Симеонов, политолог, изпълнителен директор на „Галъп интернешънъл", Георги Ганев, икономист, преподавател в СУ "Св. Климент Охридски" и програмен директор на Центъра за либерални стратегии, Емил Хърсев, финансист.Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад