Котлет по московски - Бързо, лесно, вкусно - 25 февруари 2014
Предаване: Бързо, лесно, вкусно, 25.02.2014
Днес готвим - Котлет по московски. Основно ястие с месо.
КОТЛЕТ ПО МОСКОВСКИ
Нужните продукти за 4 порции:
600 г свинско контрафиле
300 мл олио
сол и черен пипер
за плънката:
100 г пушена шунка
100 г кашкавал
100 г гъби
1 пакетче масло
За панирането:
30 г брашно
1 яйце
100 г галета
За канапетата: хляб
За сервирането предварително готови: картофено пюре, варен ориз, гъбен сос
Начин на приготвяне:
Махнете с нож бялата ципа на месото. Нарежете го на порции с дебелина 2 см. Сложете парчетата между два найлона и го разчукайте с плосък чук докато стане с дебелина половин сантиметър. Поръсете разчуканото месо със сол и черен пипер. Направете плънката като сложите в блендер: гъби, масло, кашкавал, шунка, магданоз и смелете. Добре е плънката да е студена, затова можете да я оставете да се стегне в камерата. Сложете от плънката върху месото и го навийте на руло. Застопорете го с клечки за зъби, за да не се разтвори по време на панирането. Така оформените с плънката котлети панирайте в брашното, в леко разбитите яйца и галетата. Изпържете ги в загрятото олио на висока температура. Направете канапе за котлетите като отрежете филия хляб. Сложете филията върху хартия за печене, отгоре сложете пържения котлет и ги вкарайте във фурната на 250 C, за 5-6 минути. Котлетите сервирайте върху канапетата, гарнирани с картофено пюре, варен ориз и гъбен сос.