Вождът Георги Димитров

Вождът Георги Димитров
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Участници в дискусията:

Професор Искра Баева
Преподавателката по Съвременна история в Софийския университет, изследователка на близкото минало, според която Георги Димитров е една от големите политически личности на ХХ в., от чието умение да се бори за идеите си могат да се учат и днешните политици.




Доцент Михаил Груев
Председателят на Държавна агенция "Архиви", автор на монографии, студии и статии по проблемите на "възродителния процес", колективизацията на българското село, комунистическия елит; изследовател на тоталитарния режим и историята на Народната република.




Доцент Лъчезар Стоянов
Историкът от Нов български университет, изследовател на съдбата на българската нация и държава в ново и най-ново време, проучил московските архиви на Коминтерна и оценяващ наречената на Георги Димитров конституция като официално легитимиране на комунистическия режим в България.



Доцент Евгений Кандиларов
Преподавателят в Софийския университет, историкът от БАН, специализирал в сферата на Съвременната българска история след Втората световна война, автор на редица изследвания, посветени на историята на социализма в България и трансформациите в икономическата и политическата система в годините на Студената война.



Проф. Нако Стефанов
Преподавател в Софийския университет, доктор по философия и история, член на Българския антифашистки съюз.





Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад