Краят на пътя

Подземна търговия до смърт. Дълбоко в рудната мина има нещо повече...

Държава: България
Година: 1960
Времетраене: 75 минути
Краят на пътя
За продукцията

Драма

Сценарий: Павел Вежинов
Режисьор: Петър Василев
Оператор: Георги Георгиев
Художник: Ценко Бояджиев
Музика: Петър Ступел

В ролите: Асен Миланов, Николай Гълъбов, Андрей Чапразов, Валентина Борисова, Любомир Димитров, Йордан Матев, Соня Василева, Георги Попов, Лео Конфорти, Мария Стефанова и др.

ФАБУЛА

Лаборантка в рудодобивна мина е намерена мъртва със заблуждаващи следи - не е кражба, не е любовна интрига, а нещо много по-дълбоко и печелившо...

СЮЖЕТ

Малък пограничен град в България през 60-те години на ХХ век. Юлия Белева е лаборант в местното предприятие за добив на руда. Напоследък тя не ходи редовно на работа и след поредното й отсъствие директорът на мината решава да я уволни. За нея се застъпва ръководителят на лабораторията - инженер Аблъмов.

Въпреки това Юлия продължава да не се явява, а след тържествено събиране на предприятието безследно изчезва. Със случая се заемат майор Терзиев и лейтенант Киров. Те откриват трупа на младата жена в изоставена минна галерия.

Версията за нещастен случай отпада, тъй като дамската й чанта липсва. Намират петно от машинно масло по дрехите й и така стигат до инженер Лечев.

Инженер Лечев е семеен, но е имал тайна връзка. Другият заподозрян е колегата Проданов, който е излязъл от тържеството малко след Юлия. След серия от догадки двамата следователи разкриват престъпление в "голяма дълбочина".

Оказва се, че в мината има залежи на уран, а началникът на лабораторията умишлено е подменял пробите, за да продава ценната суровина зад граница. Юлия е знаела...

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад