Краят на пътя

Подземна търговия до смърт. Дълбоко в рудната мина има нещо повече...

Държава: България
Година: 1960
Времетраене: 75 минути
Краят на пътя
За продукцията

Драма

Сценарий: Павел Вежинов

Режисьор: Петър Василев

Оператор: Георги Георгиев

Художник: Ценко Бояджиев

Музика: Петър Ступел

В ролите: Асен Миланов, Николай Гълъбов, Андрей Чапразов, Валентина Борисова, Любомир Димитров, Йордан Матев, Соня Василева, Георги Попов, Лео Конфорти, Мария Стефанова и др.

Лаборантка в рудодобивна мина е намерена мъртва със заблуждаващи следи - не е кражба, не е любовна интрига, а нещо много по-дълбоко и печелившо...

Малък пограничен град в България през 60-те години на ХХ век. Юлия Белева е лаборант към местното предприятие за добив на руда. Не ходи редовно на работа и след поредното й отсъствие, директорът на мината решава да я уволни. За нея се застъпва ръководителят на лабораторията - инженер Аблъмов.

Въпреки това Юлия продължава да не се явява, а след събиране в предприятието безследно изчезва. Със случая се заемат майор Терзиев и лейтенант Киров. Откриват трупа на младата жена в изоставена минна галерия.

Версията за нещастен случай отпада, тъй като дамската й чанта липсва. Намират петно от машинно масло по дрехите и така стигат до инженер Лечев.

Той е семеен, но е имал тайна връзка. Другият заподозрян е колегата й Проданов, който излиза от тържеството малко след Юлия. След серия от догадки двамата следователи разкриват престъпление в "голяма дълбочина".

Оказва се, че в мината има залежи на уран, а началникът на лабораторията умишлено е подменял пробите, за да продава ценната суровина зад граница. Юлия е знаела...