"Музикално събитие на годината" - класация на предаването "Вечната музика"

Музикално събитие на годината - класация на предаването Вечната музика
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

По предложения на музикалните институти (оперни театри, музикални театри и продуцентски центрове в областта на музиката, филхармонии и симфониети, продуценти и организатори на музикални събития с насоченост класическа музика и джаз), както и на зрителите, екипът на „Вечната музика“ ще номинира ежемесечно музикални събития, състояли се през същия месец /премиерни за сезона/, които ще предложи за гласуване на зрителите в сайта на БНТ.

Предложенията за „Събитие на месеца“, в две категории – категория „Класика“ и категория „Джаз“, ще се правят в рамките на текущия месец, за проведени през същия месец събития. Предложенията ще се събират от месец януари, периодично през всеки месец, до месец декември на настоящата година на email: vechnatamuzika@bnt.bg

Номинациите за съответния месец, в двете категории, ще бъдат качвани в сайта на БНТ за гласуване от дата 1-ви на всеки следващ месец и ще се представят в предаването. Зрителите ще имат възможност да гласуват на сайта на БНТ до 15-та дата на текущия месец. На фейсбук страницата на „Вечната музика“ ще се публикува линк към сайта с номинациите.

В рамките на две седмици зрителите на предаването ще имат възможност да дадат своя глас за едно от номинираните музикални събития в съответната категория и събитието, събрало най – много зрителски гласове, ще стане „Музикално събитие на месеца“.

На същия принцип, ще бъдат избирани музикалните събития за всички месеци през годината.

Предложения, номинации и гласуване на сайта на БНТ ще има през всички месеци, включително и когато в сила е лятната програмна схема на БНТ.

След като е номинирано и избрано последното месечно музикално събитие за текущата година („Музикално събитие на месец декември“) за всяка от двете категории, в сайта на БНТ от 1 дата на месец януарии в първото предаване от следващата (Новата година) ще бъдат представени дванадесетте музикални събития. В продължение на две седмици - до 15 януари, зрителите на „Вечната музика“ ще имат възможност да гласуват за „Музикално събитие“ на изминалата годината.

В последното предаване на месец януари от новата година ще бъде представено и избраното с най-много зрителски гласове „Музикално събитие на годината ВЕЧНАТА МУЗИКА – 2020“ в категория „Класика“ и в категория „Джаз“.
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад