Лабиринти на любовта

Любовта винаги е неочаквана. Кой кого "ще улови" в мрежата?

Държава: Русия, България
Година: 2015
Времетраене: 90 минути
За продукцията

Сценарий: Генадий Немих, Владимир Щерянов

Режисьор Владимир Щерянов

Оператор Емил Топузов

Музика: Христо Кирилов, Татяна Залужная–Любаша, Сергей Скрипников

В ролите: Сергей Бадюк, Яна Маринова, Ралица Паскалева, Егор Тимцуник, Антъни Пенев, Боряна Братоева, Робин Кафалиев, Тони Минасян, Александра Маринова, Мария Насърова, Григорий Калинин, Олга Михайлова, Александър Бобров, Андрей Суботин, Елена Суботина, Каролина Братанова, Веста Буркот, Дария Спирина, Христо Кирилов

Продукция: Karo Production, Beta Lenta

С подкрепата на Министерство на културата на Руската федерация и ИА "Национален филмов център"- България

Пет любовни двойки, изгубени в лабиринта на технологиите.

Свързват ни телефони, компютри, клетъчни мрежи, спътници... Средствата за бърза връзка са много, но не дават възможност за жив контакт. Пет новели проследяват пътя на чувствата в съвременния свят. Случайни срещи в автобуса, на ескалатора, няколко шамара на улицата, скандали и целувки са ефектните реалии на драмата, която всъщност протича на друго място. Въпросът е могат ли високотехнологичните средства за общуване да ни свържат с правилния човек?

Две руско-български продукции на режисьора Владимир Щерянов за последните две години - "Лабиринти на любовта" /2015/ и "Легендата" /2016/. Разпространението на втория филм изпреварва първия, чиято телевизионна премиера е в ефира на БНТ.

Официалната кинопремиера на "Лабиринти на любовта" е на 19 януари 2017г. в Руския културно-информационен център в София след участие на фестивалите "Любовта е лудост", "Златна роза" и "София филм фест". Разпространението в България започва от 20 януари 2017г. в независимите кина: "Дом на киното", "Одеон", "Люмиер", "G-8", "Евросинема" в София, "Lucky" – Дом на киното в Пловдив и Фестивален конгресен център във Варна. В Русия на голям екран излиза на 9 февруари 2017. Руски продуценти са "Каро продакшън" с един най-големите дистрибутори - "Каро премиер".

Първоначално историите са били шест, но след проблеми остават пет новели с нов режисьор - Владимир Щерянов: "Филмът не е "фестивален", но публиката го харесва", Тъжно, но пропагандата фрустрира руско-българските проекти, дори в киното.

За филма, за лошите тенденции и добрите традиции в киното и съвременното общество, разказва Владимир Щерянов в интервю: "Филмът "Лабиринти на любовта": има ли днес велики любовни истории?"

*zr

Специална награда за филма в Конкурсна програма "Копродукции" за "интерактивна любов в свят без граници" от Фестивала на руското кино "Прозорец към Европа" - Виборг /2015/

Акценти