Летете с Росинант

"Български музиканти на турне из Европа - сутринта са имали матине в Грац, а вечерта ще изнасят гала представление във Виена..."

Държава: България
Година: 2007
Времетраене: 84 минути
Летете с Росинант
За продукцията

Романтична музикална комедия

Сценарий: Светослав Овчаров, Георги Стоев

Режисьор: Георги Стоев-Джеки

Музика: Горан Брегович

В ролите: Кръстьо Лафазанов, Ицко Финци, Диян Мачев, Мая Новоселска, Стефания Колева, Жанет Иванова, Саша Филипова

Със специалното участие на: Симеон Щерев, Венци Такев, Иво Папазов - Ибряма, Нона Йотова и Васил Денев, лечителката Даниела Ефремова, близначките-манекенки Боряна и Ана Шехтови, танцьори от ансамбъл “Българе”.

Музикален филм с елементи на опера и нямо кино...Седем истории се преплитат, за да разкрият сложните и комични взаимоотношения между членовете на една оперна трупа.

Режисьорът Джеки Стоев посвешава филмите си "Летете с Росинант" и "Нашият Шошканиин" на Александър Керков ("Вечният музикант").

Поради липса на пари българска оперна трупа тръгва на турне из Европа със стар, почти негоден автобус, наречен “Росинант”. Когато шофьорът се напива от радост, че му се е родил син, кормилото поема възрастният диригент - лош шофьор, който вярва в своята непогрешимост. По време на пътуването новият член на оркестъра – разсеяният тимпанист Теди, неусетно се влюбва в младата Мария. Тяхната връзка се следи от целия състав и скоро двамата са въвлечени в сложна плетеница от бившите любови и настояща завист между членовете на трупата.

Докато километрите летят, в автобуса се развихря купон, музикантите свирят и пеят – празнуват раждането на сина на шофьора. По-късно, в концертната зала, постигат бляскав успех, вдъхновено дирижирани от щастливия маестро. Сякаш на всички са им поникнали ангелски крила. Дори автобусът, старият “Росинант”, полита в облаците. И понеже рейсът е български, от небето на оперната сцена пада едното му колело...

Акценти